Etiketler :
Erkekler belki de hayatları boyunca en çok saçlarını severler ve çocukluktan itibaren tek korkuları ise ilerleyen yaşlarda saçlarının dökülmesidir. Kimisi tedavi görse de, kimisi ameliyat olup saç ektirse de bazen bunlar saç dökülmesine çare olmuyor. Almanya'da bu duruma 103 yıl önce çare arayan doktorlar bir süre sonra Anna Susanna Şampuanını icat ettiler ve bu icat 

2010 yılında tam 100. yılına kavuştu. Peki saçlar neden dökülür? Aslında en çok bu soruya yönelmek lazım. Saçlar daha dökülmemişken, döküleceğinin korkusunu neden yaşar insanlar? Veya bazı insanlar yaşlansa dahi saçlarında kesinlikle dökülme olmaz ; peki neden? İşte aslında saç dökülmesine ilaçlarla çare aramak yerine, saçlar dökülmeden önce bir çare bulmak en iyi yoldur. Eğer saçlarınızda dökülmeler görüyorsanız muhakkak en yakın zamanda bir doktora görünmeyi ihmal etmeyin.


Saçlar Neden Dökülür?


En önemli iki faktörü belirtmek gerekirse ; birincisi genetik yapı , ikincisi stres. Bazen ne yapsanız da bu duruma bir çare bulamazsınız çünkü aile yapınızla alakadar bir durum vardır ortada. Hal böyle olunca iş sadece doğru tedaviye kalıyor. Diğer bir durum ise stres. Ama olayı sadece strese bağlamak doğru değil. Yaşadığınız bir sağlık sorunu saçlarınızın dökülmesine sebep olabilir. Bunun dışında günlük hayatta sürekli kafanıza dert ettiğiniz şeyler, iş hayatında yaşadığınız yoğunluk, evinizde yaşanan problemlerden vs. dolayı saçlarınız zaman içerisinde dökülmeler yaşayabilir. Kadınlarda ise özellikle doğum sonrası saç dökülmeleri çok yaşanır. Ancak bir o kadar da dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan bir tanesi; saçın bakımıdır. Eğer saçınızın dökülmesini istemiyorsanız, saçınıza kesinlikle çok iyi bakmalısınız. Yaşadığınız ortam şartları da etki ederken, saçlarınızı muhakkak temiz tutmalı ve düzenli bir şekilde yıkamalısınız. Ayrıca saçlarınız kesinlikle yağlanmamalı, yağlandığı taktirde muhakkak saçlarınızı yıkayın. Bunları düzenli olarak yaptıktan sonra geriye kalan tek şey; kullanacağınız şampuan. İşte belki de saç dökülmesine en çok etki eden faktör budur. Her gün farklı bir şampuan ile yıkanmayın, kendinize kaliteli ve adı duyulmuş bir şampuan tercih edin ve saçlarınızı sürekli tek bir şampuan ile yıkayın. " Hangi şampuanı kullanmalıyım? " sorusuna cevap arıyorsanız, kesinlikle Anna Susanna Saç Bakım Setini tavsiye ederim. Almanların 100 yıldır kullanıp başarılı sonuçlar aldıkları bir şampuan setidir. Özellikle saç dökülmeleri yaşayan insanlar için tavsiye edilen en iyi saç bakım ürünüdür. Olayı kısaca özetlemek gerekirse; ya yaşadığınız çeşitli sebeplerden dolayı saçlarınız dökülür ya da genetik yapıdan. Saçlarınızı muhakkak temiz ve bakımlı tutmayı ihmal etmeyin. Ayrıca saç dökülmeleri yaşıyorsanız kesinlikle başkaların yorumlarıyla hareket etmek yerine en kısa zamanda doktorunuza danışın. Saçlarınızın dökülmemesi dileği ile, sağlıcakla kalın..