Etiketler :
İnternet kullanımı yetişkinler kadar çocuklar arasında da yaygındır. Hatta çocuklar tarafından daha çok kullanılmaktadır. Bu sebepledir ki çocukların internetin kötü alışkanlıklarından korunması için anne ve babaların yapması geren görevlerden birisi de onlar için uygun olan ve eğlenceli vakit geçirecekleri siteleri onlara göstermektir.
Çocuklar oyunu çok sevdikleri ve oyuna ihtiyaç duydukları için yapılması gereken onları doğru ve güzel içerisinde çocukların zekâ gelişimini de destekleyen oyunların bulunduğu oyun sitelerine yönlendirmektir. Bunun için sadece çocukları bu sitelere yönlendirmeniz yetmez onlarla beraber bu oyunları sizin de oynamanız gerekir ki oyunun ne kadar heyecanlı ve güzel olduğunu görebilsin.

Bu bağlamda flash oyunlar oldukça kaliteli ve güzel oyunlardır ve flash oyunlardan bu gayeye hizmet eden oldukça fazla oyun bulunmaktadır. Bazı ebeveynler çocuklarının internette oyun oynamasından rahatsız olabilmektedirler ve bunu sadece boşa geçirilen bir zaman olarak görebilmektedirler. Hâlbuki oyun çocuğun zekâ gelişimine çok büyük etki katmaktadır. Örneği sizce basit ve gereksiz görülebilecek bir park etme oyunu gerçekte çocuk için çok yararlıdır. Çünkü araba park etme oyununda çocuk bütün enerjisini tek bir yere yönlendirmektedir.

Park oyunlarında hesaba katılmayan o kadar çok detay vardır ki her biri çocuğun zekâ gelişimini olumlu olarak etkilemektedir. Örneğin park yapılacağı zaman aracın hızı park edilecek yerin genişliği kontrol edilen araçtan başka hareket eden bir öğe varsa onun hareket hızı ve buna göre sizin hareket hızınız ve bunlara bağlı olarak kusursuz bir parkın yapılması için gerekli olan hesaplamaları yapmak hep zekâ gelişimine olumlu yönde katkı sağlamaktadır.

Bilgisayar oyunlarından birisi de yılların eskitemediği mario oyunlarıdır. Bu oyunlar genellikle aksiyon doludur ve çocuklar kadar yetişkinlerin veya çocukluğundan beri bu oyunların takipçisi ve bağımlısı olanların vaz geçemediği oyunlardandır. Bu oyunlar çok çeşitli ve birbirinden bağımsız gibi duran oyunlardır. Çünkü mario’nun her bir oyununda farklı bir macera vardır.

Oyunların aynı kategoride toplanmasının tek nedeni oyunun kahramanıdır. Yoksa oyunlar gerçekten de değişik içeriklere sahiptir. Sonuç olarak çocukların oynadıkları oyunların kaliteli ve güzel olması gelişimleri için önemli olduğundan seçicilik de önemlidir.