1 Nisan 2012

AP Tuner - Gitar Akort Etme Programı

AP Tuner

Akort etmede sıkıntı çeken veya akort etme cihazı olmayan arkadaşlarımız için kullanabileceği çok güzel bir program.AP Tuner gitarınızı kolayca akort edebilirsiniz.

Nasıl Kullanılıyor?

  •  1 numaralı kısım gitarınızdan gelen sesin hangi nota olduğunu göstermektedir.
  • 2 numaralı kısım ise akort ederken 0.00'a yakın şekilde yapmaya çalışın ona göre ayarlamaya çalışın.
Sağ taraftakilere ise;
  • E4: 1.tel
  • B3: 2.tel
  • G3: 3.tel
  • D3: 4.tel
  • A:2 5.tel
  • E2: 6.tel


    5 yorum :

    1. http://www.youtube.com/watch?v=X-S4QznnspU

      Buradaki video da dediğine göre şu sağ taraftaki e2,a2 vs. ve ibre önemli olan, o senin gösterdiğin değişken sayıların bir önemi yok. Öncelikle yapacağımız işlem gitarın bi teline vurduğumuzda mesela e2 olsun çıkan çizgiyi e2'deki çizgiyle eşitlemek. Bunu yaptıktan sonra da ibreyi 0'a yaklaştırmaya çalışacağız, o üstteki sayıları 0.00'a yakın yapmaya çalışmak zor iş o sayılar sürekli değişiyor çünkü Alperenciğim :)

      YanıtlaSil
    2. Ben yanlış tarif etmedim zaten ama siz daha açıklayıcı oldunuz. Teşekkür ederim konuyu daha çok açtığınız için. Dediğiniz gibi mesela 1.tel ise ilk önce E4'e yaklaştırmaya çalışacağız daha sonra 00.0 sayılarına yakın bir sayıya getirmeye çalışacağız.Tekrar teşekkür ediyorum

      YanıtlaSil
    3. Ben de Belcot diye bir cihaz var,onunla yapmaktayım.Ama bu programa da bir bakayım.

      YanıtlaSil
    4. @Parlak Teneke, Akort etme cihazı olmayanlar için güzel bir program ben bunu kullanıyorum 1 senedir.

      YanıtlaSil
    5. Bu programi biliyordum onceden. Guzel program. Gerci bazi surumleri sorun cikariyor. Bide burada crack program paylasmisin, dikkat et banlamasinlar blogtan. :D

      YanıtlaSil