Etiketler :





Dırnt, Armstrong ve de Cool'dan olusan grup, 1987'de "Sweet Children" adıyla kuruldu. Daha sonra 1990'da "Green Day" adını aldı. Billie Joe Armstrong'un frontman olduğu pop-punk grubu, Dookie,Insomniac ve Nimrod albümleriyle punk-rockın kralları konumuna gelmişlerdi. En son "Warning" albümleriyle belli bir ölçüde dengesizlik göstererek eski fanlarını hayal kırıklığına uğratmışlardır. Yine de gelecekte "Doolie" 2 gibi bir patlamanın olabileceği sinyallerini zaman zaman vermektedirler...Grup "Dookie" albümünün çıkmasıdan sonra dünya bir punk patlaması başlatmışlardır.

"Dookie" Amerika'da grunge sonrası havayı en iyi kullanan albümlerinden biriydi. Kaliforniya'lı bir grubun 10 milyon kadar albüm satmasının bir açıklaması da buydu. Müthiş enerjsi ve olağanüstü şarkılarıyla Weezer'dan American Hi-Fi'a kadar birçok pop/punk grubuna kapı açmış bir başyapıttan sonra Green Day'in de işi zordu. Onlarsa renkten uzak, birbirinin karbon kopyaları gibi duran parçalarla dolu "Insomniac"a imza attılar. Yeni bir "Dookie" zaten beklenmiyordu ama bu kadar çabuk bir düşüş de olacak iş değildi.Spotlar üzerinden çevrilce "Nimrod" gibi süper bir albüm daha patlattılar, ardından da eleştirmenlerin olgunluk belirtisi olarak gördükleri "Warning" geldi

Artık Amerikan rock'ın bestseller'larından biri olmakla uzaktan akrabalar ama yine de onlardan kaliteli işler bekleyenlerin de hayal kırıklığına uğrama ihtimalleri azaldı gibi görünüyor.